Duurzame inzetbaarheid
 

Een gezonde school begint met medewerkers die in balans zijn

Wij hechten waarde aan vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Wij vinden het meer dan fruit in de personeelskamer (dat hebben we trouwens ook) en hebben het dan ook ingebed in onze cultuur. We vinden het belangrijk dat al onze Piersonners goed in hun vel zitten en dat zij balans vinden tussen hun werk op de Pierson en hun privéleven.


Vitaliteitsprogramma

Om samen gezond en duurzaam in evenwicht te blijven én het beste te kunnen geven, bieden wij onze medewerkers het vitaliteitsprogramma ‘Optimaal Vitaal!’ aan. Ieder jaar worden de resultaten gemeten en geëvalueerd en de behoefte voor het volgende schooljaar geïnventariseerd. Zo wordt er ieder schooljaar een programma op maat aangeboden.

Lichamelijke inspanning geeft energie. En met een beroep waarin we een deel van de dag zitten is beweging belangrijk. We organiseren maandelijks een sportieve activiteit, van padel tot suppen en we bieden individuele leefstijlcoaching aan.

Iedereen ervaart zo nu en dan stress. Stress kan gezond zijn en ons helpen om goed te presteren. Ongezonde stress maakt dat we minder productief worden in werk en in ons privéleven. Wij organiseren diverse activiteiten zoals yoga en workshops zoals werkstress in het onderwijs en perfectionisme.


Ontspanning en verbinding

Wij hechten waarde aan ontspanning op het werk en verbinding tussen collega’s onderling. Je kunt, op werkdagen, gratis gebruikmaken van de Pierson Gym. Ook sporten we met collega's wekelijks samen. Daarnaast gaan we om het jaar zeilen met collega’s, hebben we personeelsfeesten en teambuilding en organiseert onze Personeelscommissie leuke activiteiten.

Tevredenheidsonderzoeken

We doen jaarlijks een leerling-, ouder- en medewerkerstevredenheidsonderzoek om te achterhalen of we doen wat we beloven en om in kaart te brengen wat we kunnen verbeteren.


En verder....

  • Voelen onze medewerkers zich verantwoordelijk voor het collectieve belang;
  • Zijn we transparant en eerlijk in onze communicatie;
  • Spreken we elkaar aan op zaken die niet goed gaan én delen we successen met elkaar;
  • En hoef je niet alles te weten, want twijfel is de basis van onze ontwikkeling én fouten maken mag.

 

"Ik ben heel blij met ons vitaliteitsprogramma en de ruime keuze zodat je kunt kiezen wat er op dat moment bij je past. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld veel aan de training werkstress, maar dat speelt dit jaar veel minder en dan kies ik juist voor ontspanning."

Corinne Linders,
docent geschiedenis en leerlingcoördinator

28
Collega's zijn in juni 2023
samen gaan zeilen. Ben jij
er in juni 2025 ook bij?

31
Collega's doen mee aan de
creatieve workshops zoals
etsen of cyanotypie.

51
Collega's ruilen jaarlijks
hun sportabonnement
of (elektrische) fiets uit.

120
Collega's gaan jaarlijks
mee met de culinaire
wandeling in Den Bosch.

175
Stuks vers fruit hebben
we wekelijks op dinsdag 
voor ons personeel.

© Copyright ds. Pierson College

Social media


 

Contactgegevens

ds. Pierson College
Geraert ter Borchstraat 1
5212 CZ ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: 073 6 44 29 29
E-mail: info@pierson.nl