Leren en ontwikkelen

Collectief aanbod

Op de Pierson vinden we de ontwikkeling van al onze medewerkers én het zijn van een lerende organisatie belangrijk. Wij bieden verschillende trainingen collectief aan via onze
Pierson Academy zoals:

  • teach like a champion;
  • toetsexpert;
  • multicultureel vakmanschap;
  • formatief evalueren.

Om onderwijs- en sectieontwikkeling vorm te geven organiseren we jaarlijks vijf
onderwijsontwikkeldagen. Op die dagen werken wij samen met ons gehele personeel aan ons onderwijs en aan de begeleiding van onze leerlingen. De ontwikkelthema's zoals beschreven in het schoolplan zijn het uitgangspunt. Onderwerpen als toetsbeleid en taalbeleid komen aan bod.


Individuele of sectiegerelateerde ontwikkelvragen

Er wordt veel ruimte gegeven aan individuele of sectiegerelateerde ontwikkelvragen. Al onze medewerkers kunnen jaarlijks een (individuele) professionaliseringsaanvraag indienen. Wij hanteren geen maximumbedrag en toetsen aanvragen aan de hand van ons schoolplan, de afdeling en de persoonlijke leervraag. De investeringen in professionalisering van onze medewerkers omvatten ruim 10% van onze personele exploitatie.
 

Ontwikkelgesprekken

We geven al onze medewerkers vertrouwen en aandacht door gesprekken te voeren waarin ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid onderwerp van gesprek zijn.

ORIONNXT

Wij maken deel uit van het onafhankelijk onderwijsnetwerk ORION. Wij bieden via ORIONNXT een opleidingsaanbod aan. Dit aanbod omvat onder andere thema's als didactiek, pedagogiek, ICT vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en leiderschap. 

Ieder schooljaar zijn er collega's die scholing volgen op gebied van mentorvaardigheden en leiderschap, zoals teacher leader en oriëntatie op leiderschap.
Klik hier voor het volledige aanbod van ORIONNXT.

In het kader van doorgroeimogelijkheden en mobiliteit delen we vacatures van andere ORION-scholen met onze medewerkers en delen we onze vacatures met ORION-collega's. Klik hier voor alle ORION-vacatures.

 

60
Collega's hebben de
afgelopen jaren de cursus
Teach like a Champion gevolgd.

100
Collega's hebben de training
multicultureel vakmanschap
gevolgd.

16
Collega's volgen dit
schooljaar de training
toetsdeskundigheid.

8
Collega's hebben dit
schooljaar een mentortraining
via ORIONNXT gevolgd.

20
Verschillende opleidingen
en trainingen biedt
ORIONNXT
 jaarlijks aan.

© Copyright ds. Pierson College

Social media


 

Contactgegevens

ds. Pierson College
Geraert ter Borchstraat 1
5212 CZ ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: 073 6 44 29 29
E-mail: info@pierson.nl