Werken bij de Pierson als vervangend docent

 

Gepensioneerde docenten die nog willen werken

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 73% van de werkende Nederlanders die nu tussen de 55 en 65 jaar oud zijn, ervoor openstaat om langer door te werken. 
Wij zijn op zoek naar docenten die binnenkort met pensioen gaan of al gepensioneerd zijn en die nog volop gemotiveerd zijn om van toegevoegde waarde te zijn voor onze leerlingen. Docenten die flexibel en betrouwbaar zijn en hun passie voor het onderwijs nog graag willen inzetten. 

Iets voor jou?

Deel je CV en wensen (zoals fte, werkdagen en maximale duur) met onze afdeling P&O via sollicitatie@pierson.nl. We voegen je graag toe aan onze vervangerspool en nemen contact met je op zodra we zicht hebben op een mogelijke vervanging.

Oud-piersonner en vervanger Leon den Otter vertelt

In 2020 ging Leon den Otter, docent Frans, na bijna 40 werkzaam op de Pierson en bijna 44 jaar in het onderwijs, met pensioen. ‘Lekker relaxen en mijn eigen gang gaan’, was de gedachte van Leon.

Na het eerste jaar ‘helemaal niks doen’ (Leons woorden), vond hij het tijd om weer eens wat te gaan ondernemen. Klusjes als kantoortje opruimen, huishoudelijk klusje hier, huishoudelijk klusje daar, kwamen dagelijks voorbij. Maar na een tijdje was alles zo’n beetje opgeruimd en bijgewerkt en bleek het nietsdoen toch niet helemaal in Leons aard te zitten.

Vervanger docent Frans

“Ik dacht: ik maak een profiel aan op Meesterbaan en zie wel wat ervan komt. Mijn uitgangspositie was natuurlijk erg luxe: het moest een tijdelijke baan zijn, alleen bovenbouw en het liefst alleen het primaire proces van lesgeven, toetsen maken en corrigeren, verder geen poespas eromheen. En natuurlijk niet fulltime."

Lees verder....

© Copyright ds. Pierson College

Social media


 

Contactgegevens

ds. Pierson College
Geraert ter Borchstraat 1
5212 CZ ‘s-Hertogenbosch

Telefoon: 073 6 44 29 29
E-mail: info@pierson.nl